Mulligan Concept

MTP 53bewerkt1 bewerkt-1 640x427Bij het Mulligan Concept wordt gebruik gemaakt van een passieve schuifbeweging van een gewricht (repositioneren) in combinatie met een actieve beweging die, indien correct toegepast, onmiddellijk leidt tot het verdwijnen van de pijn en een toename geeft van de bewegingsomvang. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen, wordt de normale bewegingspastroon hersteld. Mulligan Concept technieken kunnen op zich staan of samen met andere therapievormen gecombineerd worden en leiden zo tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Het Mulligan Concept is geschikt voor allerlei klachten van gewrichten uit het bewegingsapparaat. U kunt zich verstapt hebben of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Meestal op röntgenfoto’s of scans is niets te zien, maar u ervaart toch pijn, meestal bij bewegen. Soms speelt de klacht al jaren, of soms een paar dagen... Bij al deze klachten is de methode Mulligan een uitstekende manier om de klachten te verhelpen.

Deze methode valt gewoon onder de reguliere manuele therapie. U bent hiervoor dus verzekerd wanneer manuele therapie in uw verzekeringspakket is opgenomen.

Copyright © 2017. Alle rechten voorbehouden.